KOntakt oss

Lurer du på noe angående reisevaksiner? Har du andre spørsmål? Fyll inn kontaktskjema til høyre, så hører du fra oss.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Bomane_Tanzania_new.jpg

Hvilke vaksiner trenger jeg?

Folk som skal reise i Asia (unntatt Japan og Singapore), Afrika, Latin-Amerika, Stillehavsøyene (unntatt Hawaii) og deler av det tidligere Øst-Europa, anbefales å ha vaksine mot hepatitt A.

Det anbefales samtidig å oppdatere barnevaksinene, selv om det ikke er noen nevneverdig risiko for å få de sykdommene vi vaksinerer mot i barnevaksinasjonsprogrammet under reiser. Dette dreier seg om en generell beskyttelse av befolkningen, anbefalt av WHO og Folkehelseinstituttet: Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio (én sprøyte). Om foreldrene har nektet MMR-vaksine, er det aktuelt å ta den i forbindelse med reiser. Gulfebervaksine er påbudt i en rekke land i Afrika og Sør-Amerika.

For en vanlig feriereise på under 3 uker trenger du bare hepatitt A (som er livsvarig etter andre dose) og eventuelt oppdatering av barnevaksinene.

Øvrige vaksiner, og eventuelt malariamedisin, anbefales ut fra hvor, hvordan og hvor lenge du skal reise, samt yrke, alder og medisinsk tilstand. For eksempel bør helsearbeidere som skal arbeide i land med mye hepatitt B ha vaksine mot denne sykdommen, og personer som skal håndtere levende pattedyr bør ha rabiesvaksine. Det er avgjørende hvilke vaksiner du har fått før, så ta med vaksinasjonskortet når du kommer til konsultasjon. Du kan finne tidligere vaksiner på Mine vaksiner

 

Du vil finne en detaljert og utførlig informasjon om reisevaksiner og sykdommene man vaksinerer mot på Reiseklinikkens fagportal.